Privatnost podataka


 • Izjava o privatnosti

  Poštovani kupci,

  Politikom privatnosti M-Computers iz Zagreba, Cankareva 3 štiti privatnost svojih klijenata i iskazuje brigu za njihove osobne podatke tragom Opće EU Uredbe o zaštiti osobnih podatka 2016/679/EZ (Uredba) i Zakona o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka. Politikom privatnosti M-Computers obvezuje se obrade osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.

  Osobni podaci:
  Prema Uredbi, osobni podaci su - svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

  Obrada:
  Prema Uredbi, obrada znači - svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

  Prikupljanje podataka:
  M-Computers prikuplja isključivo osobne podatke koje kupac upisuje samostalno. Podaci se prikupljaju registracijom za korištenje Web trgovine, te kroz dostupne Web forme za kontakt sa zaposlenicima M-Computersa. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga Web trgovine, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga, te izdavanje računa, te su oni prikupljeni temeljem uvjeta o korištenju.

  Stvaranjem korisničkog računa i upravljanjem njime prikupljaju se podaci (ime, prezime, adresa e-pošte, poštanski broj, mjesto, adresa, telefonski broj i datum rođenja). Opća EU uredba 2016/679/EZ od 27.travnja 2016. ne dozvoljava registraciju osobama mlađim od 16 godina, te je stoga potrebno unijeti datum rođenja.

  Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web sjedištu M-Computers koriste se na slijedeće načine:
  • Ime, prezime, adresa e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup internet trgovini
  • Adresu e-pošte koristimo za kontakt s Vama u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanju ponude i obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želite kupiti
  • Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresa koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu
  • Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje
  • Datum rođenja nam je potreban zbog zakonskog okvira starosti korisnika koji se registrira i koji treba biti stariji od 16 godina (više o zakonskoj dobi korisnika pod Čuvanje i zaštita)

  Zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet trgovine svi prikupljeni podaci biti će pohranjeni godinu dana od vašeg posljednjeg korištenja korisničkog računa. Istekom tog roka Vaš će korisnički račun automatski biti obrisan.

  Mi razumijemo da se koji puta prekine sesija ili iz nekog drugog razloga naglo napustite stranice nakon što ste neke artikle stavili u košaricu. Ponekad kupci svojom greškom ne ispune sva obavezna polja i misle da su zatražili ponudu za tražene proizvode, a oni i dalje stoje u košarici, pa kupci čekaju našu ponudu, a mi je ne šaljemo jer nismo od kupca dobili narudžbu ponude. Kako bi Vam pokazali koliko nam je stalo do Vašeg boljeg iskustva kupovine, podsjetiti ćemo Vas samo jednom e-mail porukom da Vas košarica i dalje čeka. To ćemo učiniti minimalno dva sata nakon prekida sesije. Nakon isteka 30 dana smatrati ćemo da se ne želite vratiti u započetu kupovinu te ćemo košaricu isprazniti, a podatke koje smo tako prikupili obrisati.

  Neke podatke prikupljamo automatski – više možete pročitati u odjeljku web kolačići

  Svrha i uvid:
  Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz Hrvatske koje M-Computers angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija i to knjigovodstva, hostinga opreme, otpreme i dostave (Plus Hosting, Overseas Express, HP Ekspres, Paket24, GLS, Intereuropa, InTime, Rižma Centar, Asbis, Microline, ALSO, ComTel, Eurotrade, Finder, Canosa, Bratulić, DraDar, Fototeh, Prizma, Prior, Neo orbis, HSM, Hgspot, Virtus mreža, Se-Mark, Lukvel...). Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci biti će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

  Web kolačići:
  Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje Vaš pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje stranica ne bi bilo moguće. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unaprjeđenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju vašeg korisničkog iskustva.
  Kolačić koji prati vašu sesiju ostaje aktivan 45 minuta ili do gašenja internet preglednika.
  Kolačići koje postavljamo kako bi smo poboljšali Vaše korisničko iskustvo i koji omogućavaju podešavanje postavki prikaza na stranici internet trgovine ostaju aktivni 12 mjeseci ili do brisanja iz preglednika.
  Pored ovih standardnih kolačića koristimo i Google Analytics kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas. Više informacija o njima možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
  Napominjemo - web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije 'Pomoć' u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.
  Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/

  Čuvanje i zaštita:
  Osobni podaci biti će pohranjeni i obrađivani u zakonskom roku.
  M-Computers provodi adekvatne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ali ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije tijekom prijenosa na ili sa Internet stranice te ne može biti odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili vaše osobne podatke i nakon što ih primimo strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.
  Molimo primite na znanje da niti jedan website nije 100% siguran, mi težimo u potpunosti zaštititi vaše podatke, ali ne možemo garantirati potpunu sigurnost. Pored toga, niti jedno računalo nije 100% sigurno od hakiranja ili neželjenog preuzimanja te preporučujemo da koristite sve dostupne mjere za osiguranje vlastitog računala i pretraživača.
  U skladu s Općom EU uredbom 2016/679/EZ od 27. travnja 2016., M-Computers ne dozvoljava registraciju osobama mlađim od 16 godina. Stoga ni jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče osobe mlađe od 16. godina.

  Prava ispitanika:
  Ispitanici imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole.
  Informacija, ispravak, brisanje - kako bi ste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se na info@m-computers.hr i Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.

  Ispravak - kako bi ste promijenili netočan podatak, ulogirajte se vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne promjene.

  Brisanje - kako bi ste zatražili brisanje svojih osobnih podataka, molimo javite se na info@m-computers.hr. Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisati ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne i zakonske obaveze. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.

  Eksport podataka u standardnom formatu – po zahtjevu ispitanika mi ćemo u najkraćem roku sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo eksportirati u xml format, te ih isporučiti putem e-pošte.

  Rješavanje nesporazuma ili dodatna pitanja:
  Kako bi ste riješili moguće nesporazume ili postavili dodatna pitanja, molimo javite nam se na info@m-computers.hr.  Izjava o odgovornosti

  Poštovani kupci,

  Na našim se stranicama mogu nalaziti razne netočnosti i pogreške stoga ne dajemo nikakve izjave o točnosti, pouzdanosti, potpunosti ili pravovremenosti. Web trgovinu i sve u njoj objavljene podatke, specifikacije, fotografije i ostalo koristite na vlastiti rizik. U Web trgovinu se konstantno unose promjene, od čega mnoge isporučuju naši dobavljači, pa stoga ne možemo snositi odgovornost za bilo kakve podatke, specifikacije i fotografije dobivene od vanjskih davatelja tj. naših dobavljača.
  Prije kupovine molimo Vas da svakako provjerite specifikacije, slike i ostale podatke za artikle koje kupujete i na stranicama proizvođača.

  Slažete se da ćete M-Computers i njezine vlasnike i zaposlenike braniti, izuzeti od nadoknade štete i zaštititi od bilo kakvih potraživanja, akcija, odšteta ili zahtjeva, uključujući bez ograničavanja opravdane sudske i računovodstvene naknade, koji proizlaze ili su povezani s Vašim korištenjem podataka objavljenih u ovoj Web trgovini.

  Ako ne prihvaćate bilo koji od ovdje navedenih uvjeta, molimo nemojte koristiti ovu Web trgovinu.

  M-Computers može u bilo koje vrijeme izmijeniti ove izjave i uvjete korištenja, ažuriranjem ovog sadržaja.  Kontakt

  Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na:
  M-Computers
  Cankareva 3, Zagreb
  Hrvatska
  Telefon: 01 37 07 800
  e-mail: info@m-computers.hr