Plaćanje i uvjeti poslovanja

 • Na uvjete poslovanja i korištenja stranica www.m-computers.hr i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni uvjeti, osim u slučaju da se ugovorne strane ne dogovore drugačije.
  Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08).
  Prije samog sklapanja Ugovora, korisnik na ovoj stranici niže ima mogućnost pregledati uvjete (obavijest iz članka 57. st. 1. i članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača, NN 41/14).

  Sve cijene iskazane su u hrvatskim kunama s uključenim PDV-om, te uključuju popust za plaćanje virmanom, općom uplatnicom ili internet bankarstvom za narudžbe ponude predane putem Web trgovine. Za plaćanje karticama popust se primjenjuje u različitim iznosima ovisno o vrsti kartice do 10%. Informativan izračun cijene za pojedine kartice možete vidjeti u košarici u 3. koraku nakon odabira načina plaćanja.

  TAXFREE Shopping - stranim državljanima vraćamo PDV putem TAX FREE čekova.


  VRSTE PLAĆANJA:

  Jednokratna plaćanja:
  - opća uplatnica u bilo kojoj banci, pošti ili FINI (za fizičke osobe)
  - virmanska uplatnica (za pravne osobe)
  - prijenos s tekućeg ili žiro računa
  - Internet bankarstvo
  - Mobilno bankarstvo
  - MasterCard kartica svih banaka
  - VISA kartica svih banaka
  - Maestro kartica svih banaka

  Obročna otplata:
  - Premium VISA kartica PBZ do 24 obroka bez kamata
  - Maestro kartica Zagrebačke banke do 24 obroka bez kamata
  - VISA Debit kartica Zagrebačke banke do 24 obroka bez kamata
  - MasterCard kartica Zagrebačke banke do 36 obroka bez kamata
  - VISA kartica Zagrebačke banke do 24 obroka bez kamata
  - Maestro kartica PBZ do 24 obroka bez kamata
  - VISA kartica PBZ do 24 obroka bez kamata
  - MasterCard i VISA kartica RBA do 12 obroka bez kamata

  Potrošački krediti:
  - potrošački kredit PBZ s otplatom putem Premium VISA osobne kartice od 24 do 60 mjeseci
  - kredit PBZ za kupnju robe s otplatom putem Premium VISA poslovne kartice od 3 do 24 mjeseca

  Za plaćanje karticom trebate osobno doći kod nas u ured između 9 i 13h s vlastitom karticom kako bi izvršili plaćanje putem POS terminala ili potpisali ugovor o kreditu.


  UVJETI ZA OBROČNE OTPLATE I POTROŠAČKE KREDITE:

  Obročna otplata Premium VISA PBZ karticom do 24 obroka bez kamata
  Od 2 do 24 obroka bez kamata za iznose od 1.000kn do limita.
  Plaćanje je moguće ostvariti samo uz Premium VISA PBZ. Plaćanje nije moguće ostvariti uz kartice ostalih banaka.

  Obročna otplata Maestro karticom Zagrebačke banke do 24 obroka bez kamata
  Od 2 do 24 obroka bez kamata za iznose od 1.000kn do 99.999kn.
  Plaćanje je moguće ostvariti samo uz Maestro karticu Zagrebačke banke. Plaćanje nije moguće ostvariti uz kartice ostalih banaka.

  Obročna otplata VISA Debit karticom Zagrebačke banke do 24 obroka bez kamata
  Od 2 do 24 obroka bez kamata za iznose od 1.000kn do 99.999kn.
  Plaćanje je moguće ostvariti samo uz Maestro karticu Zagrebačke banke. Plaćanje nije moguće ostvariti uz kartice ostalih banaka.

  Obročna otplata MasterCard karticom Zagrebačke banke do 36 obroka bez kamata
  Od 2 do 36 obroka bez kamata za iznose od 1.000kn do 99.999kn.
  Plaćanje je moguće ostvariti samo uz MasterCard karticu Zagrebačke banke. Plaćanje nije moguće ostvariti uz kartice ostalih banaka.

  Obročna otplata VISA karticom Zagrebačke banke do 24 obroka bez kamata
  Od 2 do 24 obroka bez kamata za iznose od 1.000kn do 99.999kn.
  Plaćanje je moguće ostvariti samo uz VISA karticu Zagrebačke banke. Plaćanje nije moguće ostvariti uz kartice ostalih banaka.

  Obročna otplata Maestro karticom PBZ do 24 obroka bez kamata
  Od 2 do 24 obroka bez kamata za iznose od 1.000kn do 40.000kn.
  Plaćanje je moguće ostvariti samo uz Maestro PBZ karticu. Plaćanje nije moguće ostvariti uz kartice ostalih banaka.

  Obročna otplata VISA karticom PBZ do 24 obroka bez kamata
  Od 2 do 24 obroka bez kamata za iznose od 1.000kn do 40.000kn.
  Plaćanje je moguće ostvariti samo uz VISA PBZ karticu. Plaćanje nije moguće ostvariti uz kartice ostalih banaka.

  Obročna otplata MasterCard i VISA karticom RBA do 12 obroka bez kamata
  Od 2 do 12 obroka bez kamata za iznose od 1.000kn do limita.
  Plaćanje je moguće ostvariti samo uz RBA kartice MasterCard i VISA, za detalje o uvijetima molimo Vas kontaktirajte svog bankara.

  Potrošački kredit PBZ s otplatom putem Premium VISA PBZ osobne kartice
  Od 24 do 60 mjeseci za iznose od 1.000kn do 100.000kn uz 7,15% kamate i 0,6% jednokratne naknade za posredovanje PBZ Cardu u prvoj rati.


  VAŽNE NAPOMENE:

  - Iskazana cijena s popustom primjenjuje se za plaćanje virmanom, općom uplatnicom ili internet bankarstvom za narudžbe ponude predane isključivo putem Web trgovine.

  - Cijene za plaćanje karticama i na kredit možete dobiti tako da traženi artikl dodate u košaricu, te u 3. koraku košarice odaberete vrstu kartice i željeni broj rata.

  - Iskazane cijene u cjeniku ovise o tečaju EUR i USD i podložne su dnevnim promjenama. Ukoliko Vam cijena u ponudi ne odgovara niste je dužni platiti.

  - Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u Web Shopu nije ispravna ili je u međuvremenu promjenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. M-Computers zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu.

  - Ne odgovaramo za greške u objavljenim podacima. Tehnički podaci, slike proizvoda i ambalaže ne moraju uvijek odgovarati stvarnom proizvodu.


  OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

  Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.), možete poslati e-mailom ili poštom na adresu:
  M-Computers
  Cankareva 3
  10000 Zagreb

  Kako bi Vam sukladno članku 10. stavak 5. Zakona potvrdili primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorili, molimo Vas da navedete svoje točne podatke. Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora.


  Prava na jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu
  1. sukladno Zakonu o zaštiti potrošača kupac ima pravo jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, te je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.
  2. da bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, treba nas obavijestiti prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili e-mailom
  3. u slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora i u stanju u kojem je preuzela
  4. kupac mora izvršiti povrat proizvoda bez odgađanja, kompletan, u originalnoj ambalaži, te potpuno ispravan i neoštećen budući da se taj proizvod vraća u prodaju
  5. prema Zakonu o zaštiti potrošača dužani ste sami snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora
  6. kupac snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe prema članku 77. ZZP (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično)
  7. ukoliko je proizvod vraćen neispravan, oštećen ili bez pojedinih dijelova i prateće opreme ili dokumentacije, smatra se da kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe, te prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava
  8. prodavatelj će izvršiti povrat plaćenog tek nakon što proizvod bude vraćen kompletan i ispravan u stanju u kojem je bio isporučen bez ikakvih gore navedenih nedostataka tj. kad od ovlaštenog servisa dobije potvrdu da je s vraćenim proizvodom sve uredu i da se proizvod može vratiti u prodaju
  9. obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata primiti ćete putem e-maila u zakonskom roku

  Korisnik nema pravo na jednostrani raskid ugovora:
  - ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak činom plaćanja po ponudi
  - ako je predmet ugovora artikl koji u trenutku sklapanja ugovora na daljinu nije bio na lageru prodavatelja, te je posebno za kupca naručen od proizvođača ili dobavljača na što je kupac pristao činom plaćanja po ponudi
  - ako je predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke, te nije moguće daljnje korištenje
  - ako je predmet ugovora isporuka računalnih programa u obliku pretplate ili licence
  - ako je predmet ugovora artikl za koji korisnik više nema originalnu ambalažu (jer ju je bacio) bez koje se vraćeni artikl više ne može vratiti nazad u prodaju
  - ako je predmet ugovora artikl za koji korisnik više nema sve sastavnice pakiranja (sve što je dobio u kutiji uz kupljeni proizvod)
  - ako je predmet ugovora artikl koji je korisnik prilikom korištenja oštetio
  - ako je predmet ugovora artikl koji se nalazi u tzv. blister pakiranju ili pakiranju sa zaštitnom naljepnicom koje nakon otvaranja više nije moguće zatvoriti, te nije moguće vratiti nazad u prodaju bez umanjenja vrijednosti
  - ako je predmet ugovora artikl koji koji koristi potrošni materijal koji je korišten prilikom upotrebe poput printera (toneri i tinte), projektora (lampa) i sl. U tom slučaju povrat je moguć jedino uz umanjenje cijene ovisno o tome koliko je proizvod koji koristi potrošni materijal bio korišten. Ako takav artikl uopće nije korišten, povrat je moguć i bez umanjenja cijene.
  - ako je predmet ugovora artikl koji je potrošni materijal poput tinti, tonera i sl. ako je otvoreno originalno pakiranje

  Prije kupovine proizvoda putem Web trgovine preporučamo Vam:
  - da dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi prilikom izbora proizvoda
  - da se dodatno informirate o željenom proizvodu na Web stranici proizvođača
  - da pripazite na točnu oznaku modela, ponekad postoje različiti modeli sličnog imena i karakteristika

  Prije plaćanja proizvoda nakon zaprimljene ponude proporučamo Vam da dobro proučite ponudu i:
  - provjerite je li ponuđeni proizvod odgovara Vašim potrebama
  - jesu li na ponudi upisane ispravne količine, odgovarajuća cijena, kao i Vama prihvatljiv rok isporuke
  - jesu li na ponudi upisani Vaši točni podaci
  - jeste li nam javili adresu dostave ako je različita od adrese s računa
  - je li ponuda još uvijek važeća (svaka ponuda ima rok važenja)
  Plaćanjem ukupnog iznosa s ponude kupac prihvaća ponudu kao važeću i pristaje na sve uvjete ponude.

  Ukoliko prihvaćate Uvjete prodaje, prihvaćate i Opće uvjete poslovanja.
  M-Computers zadržava pravo izmjene ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave. Uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske. U slučaju eventualnog spora trgovac i potrošač će spor riješiti mirnim putem, a ukoliko nije moguće nadležan je redovno nadležan sud u Zagrebu.

  Za sve dodatne upite, obavijesti o mjerama opreza i nuspojavama upitajte na info@m-computers.hr